måndag 3 april 2017

ALBA:s årsmöte 14 maj - inleds med workshopen "De förlorade sagorna" med Inger Lise Oelrich

På ALBA:s årsmöte den 14 maj i Stockholm inleder Inger Lise Oelrich dagen med sin workshop "De förlorade sagorna". Så här presenterar hon den:

"I 2009 upptäckte berättaren och folkloristen Erika Eichenseer trettio dammiga lådor med manuskripter i ett arkiv i Bavarien. De hade legat där mer än ett hundra år och innehöll 500 bortglömda och okända folksagor nedtecknade på 1800-talet av juristen Franz Xaver von Schönwerth. Bröderna Grimm kände väl till honom: ”Ingen i Tyskland har samlat sagor med sådan noggrannhet, omtänksamhet och känsla som han.”

Nu är de tillgängliga för oss och vid en första bekantskap framstår de som härligt friska, fulla av överraskande vändningar och lösningar. Vår fantasi kittlas redan av namnen, såsom Flickan och Kon, Det Brinnande Tråget, Ormens Skatt, Prinsessan Rova, Kung Guldlock och andra. Vi undersöker tillsammans Schönwerths nyfunna sagor med hjälp av övningar, fördjupat lyssnande och vakna sinnen. Vi blir inte besvikna! Alla får en ny sagoskatt med sig hem!"

Plats, Mikaela Waldorfbarnstuga, Eriksdalsgatan 28, Stockholm, T-bana Skanstull
Tid: fika 09.30-10.00, workshop 10-12, lunch 12-13, årsmöte 13-15
Övrigt: kallelse kommer
Frågor till Verena Haller på 0730 34 92 68, albasverige (a) gmail.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar